Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

luni, 26 decembrie 2016

Tramvai Lille ( franceză : Tramvai de Lille ) este un sistem de transport public în orașul Lille , în Nord-Pas-de-Calais , Franța .

Tramvai Lille ( franceză : Tramvai de Lille ) este un sistem de transport public în orașul Lille , în Nord-Pas-de-Calais , Franța . Tramvai este adesea numit Mongy , după Alfred Mongy , inginerul care a creat liniile care alcătuiesc interurbane sistemul actual.
Sistemul este alcătuit din două linii interurbane, care leagă centrul orașului Lille la comunitățile din apropiere Roubaix și Tourcoing , și are 36 de stații.Liniile au fost construite în același timp , ca și bulevardele care leagă Lille la doi vecinii săi, iar liniile rula pe pista rezervată în cadrul bulevardelor pentru majoritatea lungimii lor.
Prima linie de tramvai din Lille , a fost construit 1874,și electrificarea sistemului orașului a început în 1894.Liniile de curent au fost construite interurbane în 1909, în timp ce cele mai multe linii urbane din Lille au fost abandonate după 1950, Mongy a rămas în funcțiune ca și coloana vertebrală a rețelei de transport public al TCC, predecesorul lui Transpole. În timp ce extinderea Metro a amenințat inițial tramvaie, acestea au fost ținute în funcțiune.
Liniile terminate inițial în stradă în afara Opéra de Lille , dar a fost deviată într - un tunel și terminus subteran la Gare de Lille Flanders , oferind de schimb cu ambele linii de metrou. Sistemul a fost renovat între 1991 și 1994, și au fost furnizate noi tramvaie cu podea joasă. Sistemul este ecartament metru electrifed la 750 de volți curent continuu .
Sistemul este operat de Transpole , de transport public operator pentru Lille . Transpole operează , de asemenea, Metro Lille , un metrou cu două linii și crescute VAL sistem, și 68 urbane de autobuz rute, toate care au în comun un sistem de ticketing comun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu